آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

والدين سهل گير به والديني گفته مي‌شود كه به فرزندان خود بسيار آسان مي‌گيرند. اين والدين باب ميل فرزندان هستند؛ و تقريبا همه افراد علاقه دارند كه در زندگي چنين والديني را داشته باشند. اما اطلاعي ندارند كه اين شيوه تربيتي چه عواقب و پيامدهايي را براي خود فرد به همراه دارد. در اين شيوه تربيتي والدين اعتقاد دارند كه فرزندان بايد آزادانه زندگي كنند و هر كاري كه علاقه داشته باشند را انجام دهند. آنها با تنبيه كودك مخالف هستند و آنها را غرق در محبت خود مي‌كنند.

كودكاني كه با اين سبك فرزند پروري رشد مي‌كنند؛ به هيچ قانون و هدفي پايبند نيستند. اما اگر به خواسته هاي آنها پاسخ مناسبي داده نشود؛ با جيغ، داد و فرياد اعتراض خود را نشان مي‌دهند. به طور كلي اين والدين به عنوان فرزندان پر توقع و سركش شناخته مي‌شوند. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه از روانشناس كودك راهنمايي بگيريد. 

منبع: والدين سهل گير | 8 خصوصيات والدين سهل گير

والدين سهل گير

به طور كلي 4 سبك فرزند پروري داريم كه 3 نوع ناسالم و يك نوع سالم است. والدين سهل گير در سبك فرزند پروري ناسالم قرار دارند. حالا منظور از سبك فرزند پروري ناسالم والدين سهل گير چيست؟ والدين سهل گير تمايل دارند كه رفتار سرشار از محبت و علاقه داشته باشند.

اين والدين از فرزندان خود انتظار رفتارها بالغانه ندارند و مانند يك دوست رفتار مي‌كنند. اعتقادي به تنبيه ندارند و هميشه طبق خواسته فرزندان خود رفتار مي‌كنند. افرادي كه با سبك فرزند پروي سهل گيرانه رشد كرده اند؛ هيچ قوانين مشخصي ندارند و بسيار پرتوقع هستند. اين شيوه تربيتي آسيب هاي زيادي را به فرزندان وارد مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ويژگي والدين سهل گير و خصوصيات افراد با اين سبك تربيتي صحبت كرده ايم.

ويژگي والدين سهل گير

والدين سهل گير ويژگي هايي دارند كه در اين بخش مقاله راجع به آن توضيح داده ايم.

🔻 به ندرت براي رفتارهاي نامناسب فرزندان، تنبيه در نظر مي‌گيرند.

🔻 برنامه ريزي، ساختار و اصول كمي ارائه مي‌دهند.

🔻بيشتر شبيه به يك دوست هستند تا والدين.

🔻 از رشوه دادن مانند اسباب بازي، هدايا و غذا به عنوان وسيله براي وادار كردن كودك به رفتار استفاده مي‌كنند.

🔻 قوانين و معيارهاي رفتاري كمي تعيين مي‌كنند. و هر قواعدي كه دارند؛ با موقعيت هاي واقعي گاهي ناسازگار است.

🔻بر آزادي فرزندان به جاي مسئوليت پذيري تاكيد مي‌كنند.

🔻 نظر فرزندان خود را در مورد تصميمات مهم مي‌پرسند.

🔻 معمولا نسبت به فرزندان خود بسيار مراقب و با محبت هستند.

🔻از فرزندان خود توقعي ندارند.

🔻 فرزندان خود را كنترل نمي‌كنند.

🔻 در كارهاي خانه هيچ نظم و ترتيبي وجود ندارد.

🔻استقلال ندارند.

🔻 بيش از حد دموكراتند و اجازه مي‌دهند فرزندان هر كاري را كه مي‌خواهند؛ انجام دهند.

🔻 فرزندانشان را به حال خود رها مي‌كنند.

🔻در خانه آنها آزادي كامل حاكم است.

🔻 والدين از فرزندان خود انتظار رفتار معقول و متناسب با سن ندارند.

🔻 والدين در نظم و ترتيب يا تنبيه و تشويق جدي نيستند.

خصوصيات فرزندان با والدين سهل گير

افرادي كه با شيوه تربيتي والدين سهل گير رشد كرده اند، خصوصيات و ويژگي هاي دارند. كه نشات گرفته از رفتار والدين با آنها مي‌باشد. اين بخش مقاله را به خصوصيات فرزندان با والدين سهل گير اختصاص داده ايم.

📌 هوش هيجاني پايين دارند

افرادي كه با شيوه تربيتي والدين سهل گير رشد كرده اند، هوش هيجاني پاييني دارند. هوش هيجاني به منظور درك و كنترل هيجانات و احساسات است. هوش هيجاني باعث مي‌شود تا فرزندان بتوانند با يكديگر همدلي كنند و به خود انگيزه بدهند. با هوش هيجاني پايين افراد براي رسيدن به اهداف سخت تلاش نمي‌كنند و رفتارهاي تكانشي و ناگهاني دارند. هوش هيجاني بالا بسيار در در موفقيت، كار و تحصيل كاربرد دارد.

📌 مهارت هاي اجتماعي ضعيف

مهارت هاي اجتماعي ضعيف يكي از خصوصيات افراد با سبك تربيتي والدين سهل گير است. اين افراد از مهارت هاي اجتماعي كمي برخوردار هستند. هميشه خواسته هاي خود را مقدم مي‌شمارند و در همدلي با ديگران بسيار ضعيف هستند. اگر شرايط بر خلاف ميل آنها پيش بروند؛ توانايي كنترل و مديريت هيجانات خود را ندارند. حتي دوستان زيادي ندارند و روابط خوبي با همسالان نخواهند داشت.

📌 پرخاشگري

از ديگر ويژگي هاي سبك تربيتي والدين سهل گير، پرخاشگري فرزندان است. به دليل اينكه اين فرزندان كنترل هيجاني ندارند، نحوه برخورد با مشكلات را نمي‌دانند؛ و به همين دليل با هر چالشي به صورت پرخاشگرايانه رفتار مي‌كنند. اين فرزندان در محيط خانه، شرايط اجتماعي و مدرسه بسيار سركشي مي‌كنند. حتي مشكلات اجتماعي عدم رعايت قوانين گريبان گير اين افراد مي‌شود.

📌 اعتماد به نفس پايين

اعتماد به نفس پايين از ديگر خصوصيات افراد با سبك تربيتي والدين سهل گير است. اين افراد رفتار درست با مشكلات و اجتماع را ندارند. و به همين دليل بخاطر عدم توانايي در برقراري ارتباط و حل مشكل؛ از اعتماد به نفس پاييني برخوردارند. و در نهايت دچار سرخوردگي مي‌شوند. اين افراد زود تسليم مي‌شوند و اشتباهات خود را توجيه مي‌كنند. يا اينكه به گردن ديگران مي‌اندازند. والدين بايد براي افزايش اعتماد به نفس اين افراد حتما به دنبال راه چاره باشند.

📌 پيشرفت تحصيلي كم

يكي از خصوصيات و پيامدهاي سبك تربيتي والدين سهل گير، پيشرفت كم در حوزه تحصيلي است. به دليل اينكه والدين از اين افراد انتظاري نداشته اند؛ اين فرزندان نحوه تلاش و كوشش را نمي‌دانند. به همين دليل با افت تحصيلي مواجهه مي‌شوند.

📌 خود برتر بيني

خود برتر بيني از ديگر خصوصيات تربيتي افراد با والدين سهل گير است. اين والدين به دليل اينكه هميشه فرزندان خود را برتر دانسته اند و به آنها گفته اند كه در اولويت هستيد؛ خودشان را برتر از ديگران مي‌دانند.

📌 انتقاد پذيري

از ديگر خصوصيات افراد با سبك تربيتي والدين سهل گير، انتقاد پذيري است. اين افراد انتقاد از سوي ديگران را نمي‌پذيرند و خودشان را برتر از ديگران مي‌دانند. اگر اشتباهي از آنها سر بزند نمي‌پذيرند و گردن ديگران مي‌اندازند. و به دليل اينكه انتقاد پذير نيستند، رشد فردي نيز نخواهند داشت.

📌 عدم همدلي

افرادي كه باوالدين سهل گير رشد كرده اند، همدلي را آموزش نديده اند. اين افراد دركي از دنياي اطراف ندارند. و همين عدم درك و همدلي باعث كاهش ارتباطات و ضعف در مهارت هاي اجتماعي است.

روش هاي بهبود نحوه فرزند پروري والدين سهل گير

به دليل اينكه فرزندان تربيت شده با والدين سهل گير، مشكلات و عواقب زيادي را در زندگي تجربه خواهند كرد، بهتر است كه براي بهبود شيوه فرزند پروري تلاش كنيم. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي بهبود نحوه فرزند پروري والدين سهل گير توضيح داده ايم.

🔹 سعي كنيم از روش هاي صحيح و مناسب براي تنبيه و تشويق استفاده كنيد. تا فرزندان بين درست و نادرست تفاوت را متوجه شوند.

🔹 شنونده خوبي براي فرزندان خود باشيد. اگر فرزند مشكلي را مطرح مي‌كند؛ با او همدلي كنيم و به صحبت هايش به خوبي گوش دهيم.

🔹 در خانه قوانين مشخص كنيد و به آنها نحوه اجراي اين قوانين را توضيح دهيد.

🔹 در رابطه با مشكلاتي كه با فرزند داريد، صحبت كنيد. و دلايل آنها را بپرسيد.

🔹 در بحث و نظر سنجي هاي خانوادگي با يكديگر شركت كنيد.

🔹 زماني را براي تعامل درست و مثبت به فرزندان بدهيم. و سعي كنيم كه رابطه صميمي و با اقتداري براي فرزندان داشته باشيم.

كلام آخر

براي تربيت كودك والدين بايد از روش هاي مناسبي استفاده كنند. شيوه تربيتي سالم را استفاده كنند تا كودك در تمامي زمينه ها پيشرفت كند. اما والدين سهل گير به دليل شيوه تربيتي ناسالمي كه دارند، هرگز نمي‌توانند فرزندان خوبي را تربيت كنند. به همين دليل بايد اين شيوه تربيتي را تغيير دهند. براي تغيير حتما از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه والدين سهل گير مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/20  ] [ ۲۲ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب